top of page
Yazarın fotoğrafıYasemin Yücel

Mutfak kiler tasarımı nasıl olmalıdır?


Eskiden her evde bulunan kiler,evlerin yazlık, kışlık bütün yiyeceklerinin korunduğu zahire odalarıydı. Evin . Yeni gömme dolapların ve yerel süpermarketlerin rahatlığının modern mutfakta kilerleri gereksiz hale getirdiğini düşünebilirsiniz. Ama her mutfağın bir kilere her zaman ihtiyacı vardır. Aslında, çoğu ev sahibi bugünlerde mutfak kilerini "istek" listesinin en üstüne koyuyor. Nedenini görmek zor değil. Mutfağınızın boyutu ne olursa olsun, yiyeceklerinizi saklamak için her zaman uygun bir yere ihtiyacınız olacaktır. Bu kritik depolama, dikkatli düşünme ve planlama ile işleri kolaylaştırmak için bir kiler gerektirir. Peki, mükemmel kiler tasarımı nasıl olmalıdır? Yeni başlayanlar için, bir kiler en az bir haftalık bakkaliye alacak kadar büyük ve yiyecek hazırlama alanına kolayca erişilebilecek kadar yakın olmalıdır. Boyut elbette önemlidir, ancak basitlik, organizasyon ve konumun doğru kombinasyonu ile tam boy bir gömme olarak eşit derecede işlevsel bir kiler oluşturabilirsiniz. Yiyecek, içecek, tabak, mutfak aletleri, çarşaflar ve hatta ev temizlik malzemelerini orada saklayabilirsiniz. Özel bir çamaşır odanız yoksa, oraya bir çamaşır makinesi, ütü ve ütü masası bile yerleştirebilirsiniz . Mutfak kiler fikirlerini keşfederken akılda tutulması gereken ana şeylerden biri boşluktur. Taşan, düzensiz bir kiler deneyimi yaşayan herkes, burada organizasyon ve verimliliğin anahtar olduğunu bilir - aksi takdirde, gizemli bir şekilde kaybolan çorba konservesini aramakiçin istediğinizden çok daha fazla zaman harcarsınız.

Kilerinizde "alan yaratmanın" benzersiz bir yolu, raflarınızın çok derin olmadığından emin olmaktır. Eğer öyleyse, muhtemelen kilerin en uzak köşelerine, geçmişten gelen yiyecek dükkanlarına ulaşacaksınız ve mutfak deponuz "kiler" yerine "yığın" olacaktır. Sığ raflar, daha iyi bir organizasyona ve yiyeceklerin önde ve ortada ve kolayca erişilebilir olmasına izin verir.

Kileriniz için cam cepheli çekmeceler eklemeyi düşünün. Bu, uzun bir aramaya başlamak yerine neyin nereye gittiğini görmenizi sağlar. Benzer şekilde, dışarı çekilebilir raflar erişilebilirlik konusunda yardımcı olabilir. Katlanır raflar da popüler bir yerden tasarruf sağlayan tasarımdır. Oyununuzu hızlandırmak için ana ipuçlarımız şunlar olacaktır:

İSVİÇRE BIÇAĞI KİLER

Kileriniz için bir oda tahsis etmek yerine, onun için bir dolap tasarlamaya ne dersiniz? Ben bu dolap modeli için İsviçre bıçağı ismini veriyorum. Küçük bir alandan maksimum verim elde etmek bu tasarımla mümkün. Çekmeceler, sürgüler ve raflar ile mutfak için tüm depolama ve organizasyon çözümlerine sahiptir. Maksimum erişilebilirlik için bir köşeye yerleştirilmiş bu kiler dolabı, daha küçük evler ve mutfaklar için idealdir.

ULAŞILABİLİR KİLER

Ulaşılabilir kiler, malların çok derin olmayan raflarda saklandığı sığ dolap tarzı kilerdir. Derin kiler, elbette, daha fazla mal tutar. Ama bu raflarımızı olabildiğince derin yapmalıyız anlamına gelmez. Sıklıkla kullandığınız şeylere başka şeyler eklendikçe ürünleriniz arkaya doğru itilir. Arkadaki bir ürünü alabilmek için öndeki ürünleri hareket ettirmeniz gerekecektir. Bu durum bir süre sonra sizde rahatsızlık uyandıracaktır. ''Öğeleri başkalarını hareket ettirmeden kaldırmak mümkün olmalıdır''

Mevcut en iyi erişilebilen kilerden bazıları, birçok eşyayı da taşıyan kapıları olan "batwing" kilerleri olarak adlandırılır. Çok fazla ağırlığı kaldırabilmesi gerektiğinden, ağır hizmet tipi olması gereken ve maliyetli olabilen kapsamlı çekme donanımı gerektirmez.

ÇEKMECELİ KİLER

Çekmeceli kiler, esasen üniteden veya duvardan kayan büyük bir raftır. Rafa her iki taraftan da erişilebilir. Alanınız özellikle geniş değilse, çekmeceli kiler iyi bir seçenektir.

Bu aynı zamanda biraz daha pahalı bir çözümdür. Kilerin çarpmasını önleyen kayma donanımı kullanmak önemlidir - ve bu ekstra bir maliyet getirir. Çekmecenin içindeki bireysel raflar ayarlanabilir hale getirilebilir, bu da bu kiler tarzının esnekliğini artıran bir gerçektir.

GÖMME KİLER

Adından da anlaşılacağı gibi, gömme kiler, yiyecek depolamaya ayrılmış küçük bir oda veya dolaptır.Tabii ki, büyük miktarlarda malları depolamak için mükemmel bir seçimdir. Ancak bir dezavantajı, kiler çok büyükse günlük olarak kullanmanın sakıncalı olabilmesidir. Bu durumda, elinizin altında olması gereken sık kullanılan eşyaları stoklamak için daha küçük bir kiler veya raf önerilir.

Bir ömür yetecek kadar vanilya, blender, yemek kitabı, büyükannenizin çorba kasesi, katlanır merdiven veya yılda bir kez ortaya çıkardığınız fondü çatalları olsun, sakladığınız ne var ise tam aradığınız yerde bulun. Raflar ve nişler gelene kadar beklemeyin.

KÖŞE ODA

Dolaplarınızın ulaşılması zor uzak köşelerini boşa harcamayın. En küçük mutfakta bile kiler için bir oda olabilir. Bu köşe kilerine erişilebilir ve yerden tasarruf sağlar, odanın köşesindeki garip ve ulaşılması zor alandan yararlanır. Her iki taraftaki tam duvar rafları, tüm mutfak depolama ihtiyaçlarınız için size yeterli alan sağlayacaktır.

AHIR KAPISI

Bir ahır kapısı, sıradan kapıya büyüleyici bir dokunuştur. Rustik ve sinirli, katran siyahı kapı beyaz mutfakla çarpıcı bir kontrast oluşturuyor. Sepet düzenleyiciler, keyifli pastoral görünümü tamamlar.

SEPETLERİNİZ OLSUN

Tel sepet çekmeceleri, buzdolabında olmaması gereken ürünler ve çabuk bozulan yiyecekler için idealdir. Soğan, patates, domates ve sarımsak en iyi açıkta bırakılır. Birkaç ürün çekmecesi eklemek, onları düzenli ve düzgün bir şekilde istiflenmesini sağlayacaktır.


MERDİVEN ALTLARINI DEĞERLENDİRİN

Merdivenlerin altındaki boşluk, bir mutfak kileri için mükemmeldir. Sadece biraz raf, ışık ve bir kapı ekleyin! Yarım ekranlı kapı, maksimum gizliliği korurken havanın içeri girmesine izin verecektir. Sık kullanılan eşyaları tutmak için küçük bir caddy eklemek harika bir fikir olacaktır!



14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page